Gempar, Penyingkiran Aril daripada Akademi Fantasia 7!

7:35 am Umum, Winner

Salam sejahtera. Tajuk hari ini adalah mengenai televisyen tetapi tiada kaitan dengan tajuk di atas. Kalau anda tidak percaya, anda boleh membacanya, tetapi jangan salahkan saya jika anda tidak menjumpai mengenai Aril, Akademi Fantasia 7 di dalam artikel ini. :-)

Tajuk sebenarnya hari ini adalah televisyenku.  Apabila menjadikan televisyen sebagai subjek, kita dapat melihat dua karakter yang wujud. Pertama, golongan yang menonton televisyen tersebut.Kedua golongan yang dilihat dalam televisyen tersebut. Terdapat perbezaan yang ketara antara kedua golongan ini.

Golongan yang pertama menyaksikan apa berlaku. Mereka melihat apa yang dilakukan oleh golongan dalam televisyen. Golongan pertama sekadar melihat kejayaan golongan kedua yang berada dalam televisyen. Ini sangat berbeza dengan golongan yang berada dalam televisyen. Mereka sedang melakukan sesuatu. Mereka sedang mencapai sesuatu. Mereka sedang meraikan sesuatu.

Jadi apabila anda melihat televisyen, fikirkanlah sebentar golongan apa yang anda ingin berada. Golongan pertama, yang sekadar menyaksikan sesutau berlaku? Ataupun golongan kedua yang mencipta sesuatu?

Tik! Masa untuk berfikir.

PS : Kan saya dah cakap, tiada kisah Aril AF7 di sini. Kisah Aril AF7 mungkin anda boleh dapatinya di laman web hiburan. Ini laman web yang bercerita tentang Oh televisyenku.. :-P

Bookmark Artikel Ini:These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • blinkbits
  • BlinkList
  • blogmarks
  • co.mments
  • del.icio.us
  • digg
  • Furl
  • LinkaGoGo
  • NewsVine
  • RawSugar
  • Reddit
  • scuttle
  • Simpy
  • Smarking
  • YahooMyWeb
5 Responses
  1. kakeru :

    Date: April 30, 2009 @ 2:43 am

    Thanks Orizz,
    Suka artikel ni.
    Ringkas, tapi padat dan penuh makna.
    TQ a lot! ;)

  2. admin :

    Date: April 30, 2009 @ 11:59 am

    Thanks juga kakeru kerana pembaca setia blog ini..antara kawan blog yang pertama.. :-)

  3. AM.fazid :

    Date: May 1, 2009 @ 11:50 am

    a’kum bro,

    jadilah kita org yang kedua!

  4. admin :

    Date: May 1, 2009 @ 5:20 pm

    Yar..anda orang yang kedua :-P

  5. nadia :

    Date: May 4, 2009 @ 3:04 pm

    jgn le cam ni. kta mint gila kat aril………………….. x puas hati le… NO NO NO NO JGN NAKAL2 TAU…….SYG ARIL………………

Leave a Comment

Your comment

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.